Salami bij AH teruggehaald door e.coli bacterie

Getverderrie… Ik zal toch een beetje een nare bijsmaak krijgen, de eerste keer dat ik salami eet. Wat er is een partij gedroogde salami’s van het merk Salame Milano in Nederland uit de schappen gehaald. In het product is een bacterie aangetroffen die buikpijn, braken of diarree kan veroorzaken. Het gaat om e.coli VTEC, maakte levensmiddelengigant Campofrío Food Group gisterenavond laat nog bekend. Volgens het bedrijf verkocht in Nederland alleen Albert Heijn de betreffende salami. En ondanks dat alle voorzorgsmaatregelen nu genomen zijn, blijft die bacterie bij het zien van salami voorlopig nog even door je hoofd spoken. „Alle schappen bij Albert Heijn in heel Nederland zijn na constatering onmiddellijk leeggehaald”, liet de organisatie weten. Van een direct gevaar voor de volksgezondheid zou geen sprake zijn geweest.

Campofrío stelde na de ontdekking extra controles te hebben laten uitvoeren. De bacterie zou bij later geproduceerde producten niet meer zijn gevonden. De betreffende salami zou onder meer zijn geleverd aan bedrijven in Oostenrijk, Italië en België.„ In Nederland gaat het in totaal om 4.230 producten die tussen 30 januari en 13 februari zijn verkocht.”

Consumenten die de worst nog in de kast hebben liggen, kunnen het opsturen om hun geld terug te krijgen. Voor consumenten met vragen is een speciale informatielijn geopend.

Lees ook:Albert Heijn stopt met Euro Shopper producten
Lees ook:Albert Heijn introduceert binnenkort nieuwe Bonuskaart
Lees ook:Flevosap vangt de zon met nieuwe seizoensvariant: Zomerdag
Lees ook:Oogsten en proeven tijdens de Open Dagen van Albert Heijn
Lees ook:Waarschuwing: infecties door Franse kaas

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>