Huh? ‘koffie is goed voor je tanden’ (?!?)

Ik weet niet beter of je tanden verkleuren van koffie… Toch niet echt een groot voordeel van het drinken van ‘een bakkie troost’ als je het mij vraagt.  Toch zitten er niet alleen nadelen aan: Het drinken van een kop koffie zorgt er niet alleen voor dat je alert blijft, het voorkomt ook tandbederf. Dat beweren Braziliaanse onderzoekers. Niet alle koffie soorten hebben dit effect, maar volgens de onderzoekers hebben sommige soorten koffiebonen een anti-bacteriële werking.

De Coffea Canephora bleek bepaalde bacteriële biofilms, deze veroorzaken tandplak en dus uiteindelijk tandbederf, af te breken. De wetenschappers vermoeden dat de polyfenolen, krachtige antioxidanten, verantwoordelijk zijn voor het positieve effect van de koffiebonen. Verder onderzoek moet uitwijzen of dit daadwerkelijk zo is. Maar ik zat er echt niet helemaal naast: Denk nu niet dat koffie heel goed is voor je gebit en helemaal geen kwaad kan. Een te veel aan koffie veroorzaakt inderdaad vlekken op je tanden en heeft bovendien effect op de zuurgraad van de mond.

Lees ook:Koffie is goed vor een mens!
Lees ook:Slechte adem? Groene thee drinken helpt!
Lees ook:Opmerkelijk: kokosnootolie voorkomt tandbederf
Lees ook:Wijn en koffie goed voor de darmen
Lees ook:Koffietijd is om half elf en niet eerder!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>