Ouderen willen vooral gezond en scherp blijven

Ouderen eten gezond om gezond te blijven. Voor jongeren is fit zijn het ideaal. Daarbij is het voor ouderen ook van groot belang om scherp te blijven. Daar kan ik mij iets bij voorstellen. Het moet heel verdrietig zijn te merken dat er veel langs je heengaat… Van de ouderen denkt 45 procent dat ze dagelijks alle voedingstoffen binnenkrijgen die ze nodig hebben om gezond te blijven. Van de jongeren is dat slechts 28 procent.Jongeren tot 35 jaar willen vooral fit zijn, zo blijkt uit een Brits onderzoek onder vijfduizend mensen. Vanaf 35 jaar willen mensen vooral gelukkig zijn en vanaf 55 jaar willen mensen gezond en scherp blijven.
Uit het onderzoek blijkt tevens dat vrouwen op latere leeftijd vooral helder en scherp willen blijven, terwijl mannen aangeven vooral een fit lichaam te willen. De meeste ondervraagden zeggen nu meer groente en fruit te eten dan tien jaar geleden. Vooral jongeren tot 35 jaar eten gezonder, van hen eet 67 procent meer groente en fruit. Van de ouderen is dit slechts 57 procent.
Toch zegt een derde van de jongeren het te druk te hebben om gezond te eten. Meer dan 60 procent van hen slaat zelfs regelmatig een maaltijd over.  Eén op de vijf mannen zegt gezonder te zijn gaan eten omdat zijn partner daar op aandringt. Van de vrouwen is dat slechts 10 procent. Va de vrouwen zegt 67 procent gezonder te eten naar mate ze ouder worden, omdat ze zich zorgen gaan maken over hun gezondheid. Van de mannen is dat 59 procent.

Lees ook:Ouderen netwerken steeds meer met mobieltje
Lees ook:De beste ideeën krijg je …onder de douche!
Lees ook:Kinderen bezoeken graag familie met kerst
Lees ook:Nieuwe statistieken tonen waarheid over alcohol en ouderen
Lees ook:Ouderen eenzaam? Welnee! Jongeren!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>