Veranderingen in de zorg: matige communicatie

U zult het de afgelopen tijd waarschijnlijk wel hebben meegekregen, er komen per 1 januari diverse veranderingen in de zorg.  Zo komen veel mensen die zorg krijgen met ingang van het nieuwe jaar te vallen onder gemeenten. Best ingrijpende veranderingen, maar veel van deze mensen hebben nog niets gehoord over wat er gaat gebeuren. Dat blijkt uit een enquête van het tv-programma Radar, die maandagavond bekend werd gemaakt. Het gaat om de groep van enkele honderdduizenden mensen die momenteel gebruikmaakt van een regeling onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ) en straks onder de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) of nieuwe Jeugdwet komt te vallen.

Te denken valt aan kinderen met een psychische aandoening of mensen die dagbesteding krijgen. 85 procent van een deel van de pannelleden van Radar zegt nog niets van hun gemeente te hebben vernomen. De helft vindt dat zorgelijk. Jantine Kriens, voorzitter van de directieraad van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten, zei in de uitzending dat een aantal gemeenten nog steeds wacht op aanlevering van (adres)gegevens van de betrokken mensen. Wat volgens haar onderbelicht blijft, is dat 2015 een overgangsjaar is en dat dit ook voor de betrokkenen geldt, zodat mensen niet tussen wal en schip belanden.

Lees ook:Relatief meer laaggeletterden in de grotere steden
Lees ook:Ouderen doen beroep op huisartsenzorg: ‘Kunnen jullie hulp regelen?!’
Lees ook:Stijging van 334% dementerenden in Zeewolde
Lees ook:Nederland heeft 90% meer vrijwilligers nodig door bezuinigingen
Lees ook:10 misverstanden over de Wmo2015 uitgelegd

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>