Natuurlijke bestrijding van teken met nematoden veelbelovend

Teken hebben de laatste jaren een steeds grotere impact gekregen omdat ze de ziekte van Lyme kunnen veroorzaken. Ik kan nauwelijks kijken naar dit paatje hiernaast!!! Vorig jaar heb ik er nog één opgelopen op de Veluwe tijdens het bosbessen plukken. Hysterisch werd ik toen ik hem zag zitten in mijn arm!

Meestal zijn tekenbeten onschuldig. Toch is het belangrijk een teek zo snel mogelijk te verwijderen omdat ze besmet kunnen zijn met de Borrelia bacterie die de ziekte van Lyme veroorzaakt.  In Nederland is gemiddeld 20 procent van de teken besmet met de Borrelia bacterie.

 

 

Nu hebben onderzoekers op de Wageningen Universiteit een veelbelovende methode gevonden om teken te bestrijden. Volgens de onderzoekers zijn de eerste resultaten veel belovend. Proeven hebben uitgewezen dat minuscule wormpjes, nematoden genaamd, de teek binnen tien dagen kunnen doden.

De stichting Tekenbeetziekte spreekt van een positieve ontwikkeling.

Je kunt het bericht lezen op natuurbericht.nl

Lees ook:“week van de teek” wijst op gevaren teken
Lees ook:Hoe gevaarlijk is een tekenbeet
Lees ook:Veel besmette teken in Nederland!
Lees ook:Wandelen in de lentezon? Pas op voor teken!
Lees ook:De keerzijde van deze mooie lentedag: de teek is weer actief!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>