Nieuwe yogaschool wil yoga dichter bij mensen brengen

Yoga voor iedereen: ervaren of onervaren, in topvorm of juist helemaal niet, jong en oud, spiritueel of broodnuchter. Dat is Naar Zee, een nieuw yogacentrum in Amsterdam, gelegen op een unieke plek aan het IJmeer. Oprichter Kitty Steenvoort wil met Naar Zee yoga dichter bij mensen brengen. “Er bestaat niet zoiets als een yogalichaam. Iedereen kan yoga doen”.

Kitty Steenvoort geeft ruim vijftien jaar yogales. Een van haar specialismen is yoga rondom zwangerschap en bevalling. Ook bekwaamde zij zich als yogatherapeute in traumaverwerking. “Ik heb allerlei soorten mensen lesgegeven met verschillende vormen van yoga. Mijn ervaring is dat yoga echt voor iedereen waardevol kan zijn. Met elk lijf – ongeacht hoe lenig je bent en ongeacht je leeftijd of gewicht – kun je yoga beoefenen.”

Yogavormen
Bij Naar Zee kunnen mensen groeps- en privéles volgen, heel actieve of hele rustige lessen, en er zijn ook stoel-lessen. Meerdere docenten geven yoga bij Naar Zee. Naast verschillende yogavormen staan op het gebied van gezondheid en welzijn ook andere lessen, behandelingen en workshops op het programma. Meditatie bijvoorbeeld, coaching, massage en therapieën. Ook wie op zoek is naar meer rust en ontspanning, of lichamelijke klachten heeft als pijn, slapeloosheid, moeheid, kan terecht bij Naar Zee.

Ontspanning
Uitgangspunt voor het nieuwe yogacentrum is dat ontspanning de eerste stap is naar balans en een beter gevoel. De rust en ruimte die daarvoor nodig zijn biedt Naar Zee. Kitty Steenvoort: “Deze unieke plek aan het water is niet alleen heel mooi maar ook stil. De verbinding met de natuur en de elementen zijn hier heel tastbaar aanwezig. De weidsheid van de lucht en het meer, en de constant wisselend kleur van het licht versterken het gevoel van tijd en ruimte. Hier ben je even helemaal weg van alles.”

Proefles
Voor alle groepslessen is bij Naar Zee een proefles te volgen. Informatie over de lessen, meditatie, coaching, massage, workshops en overige activiteiten: www.naarzee.nl. Naar Zee Yoga bevindt zich aan Bert Haanstrakade 102 Amsterdam.

Lees ook:Massaal op de yogamat voor het goede doel!
Lees ook:In 12 weken met yoga van je rugpijn af
Lees ook:94-jarige yogalerares brengt DVD uit
Lees ook:Actrice Kitty Jansen op 82-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Vierkante ogen? Doe aan oog-yoga

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>