Forel met limoen en amandel (recept)

Al een visje gegeten deze week? Wel doen hoor. Aangeraden wordt 200 gram vis per week te eten, waarvan 1 keer per week vette vis.

Gerookte forel behoort tot de matig vette vissoorten en is ook niet te versmaden……

  • 2 forellen (panklaar)
  • 3 eetlepels bloem
  • 2 eetlepels olie of 25 gram boter
  • 1 limoen (in dunne plakjes)
  • 2 eetlepels droge sherry of witte wijn
  • 2 eetlepels geschaafde amandelen (geroosterd)
  • 1 eetlepel bieslook (fijngeknipt)
  • zout en peper (versgemalen)

Spoel de forellen af onder koud stromend water en dep ze droog met keukenpapier. Bestrooi de vissen met zout en peper aan binnen- en buitenkant en wentel ze door de bloem. Verhit de olie in een ruime koekenpan en bak de forellen in 4-5 minuten per kant goudbruin en gaar. Schep ze op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie. Bak de limoenplakjes in het bakvet en voeg sherry of witte wijn toe. Serveer de forellen met de gebakken limoenplakjes en strooi de geroosterde amandelen en bieslook erover.

Lekker met roergebakken spinazie en rijst.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gebakken forel met koriander en gember (recept)
Lees ook:Gebakken forel met gember en koriander (recept)
Lees ook:Empanada met zalm (recept)
Lees ook:Lauwwarme kruidensalade met zalmforel (recept)
Lees ook:Gebakken tongscharfilet met knoflookpuree (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>