Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad

Deze pikante zeebaars zet je binnen een half uurtje op tafel. Ik hou d’r van, lekker en makkelijk!

voor 4 personen:

  • 4 zeebaarsfilets van 150 gram
  • 2 sjalotjes, fijn gesnipperd
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • 1 eetlepel verse dille, gehakt
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 1 eetlepel sesamzaad
  • 1 eetlepel paneermeel

Verwarm de ovengrill. Leg de visfilets naast elkaar op de bakplaat of in een ovenschaal. Meng de sjalotjes met bieslook en dille, olie, sojasaus, chilisaus. Bestrijk de visfilets met dit mengsel. Meng het sesamzaad met het paneermeel en strooi dit mengsel over de zeebaars. Schuif het gerecht ca. 10 cm onder de hete ovengrill en rooster de vis in 4-5 minuten bruin en gaar. Let erop dat de sesamzaadjes niet verbranden. Serveer er gebakken rijst of mie met komkommersalade bij.

Dit is ook een goed recept voor hele zeebaars (panklaar): pak de vis zonder sesamzaad en paneermeel eens in aluminiumfolie en leg het pakketje op de barbecue of 15 minuten in een oven van 200 °C. Rooster sesamzaad en paneermeel in een droge hete koekenpan en strooi het na het bereiden over de vis.

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad
Lees ook:Gegrilde zeebaars met chilisaus en sesamzaad (recept)
Lees ook:Zeebaarsfilet met mosterdglazuur (recept)
Lees ook:Pikante kabeljauw met wilde rijst (recept)
Lees ook:Tijgergarnalen met groene groente (recept)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>