Worden we dik van noten?

Doen we er goed aan iedere avond een handje noten te eten….. worden we er dik van? Gezondheidsnet geeft antwoord op deze vraag:

 

Zo’n 100 gram noten bevat ruim 55 gram vet. Het vet in noten is wel de gezonde soort, onverzadigde vetten. Deze verlagen het slechte cholesterolgehalte (LDL) in het bloed. Ook bevatten ze veel kilocalorieën, zo’n 160 per handje van 25 gram.

Dikmaker
Maar van noten op zichzelf word je niet dik. Te veel noten eten kan wel bijdragen aan het ontstaan van overgewicht, maar als je er niet te veel en te vaak van eet, word je echt niet meteen dik. Het tegendeel zelfs: verschillende onderzoeken hebben laten zien dat het snacken van noten heel goed is voor een slanke taille en een lager BMI. Deze onderzoeken toonden aan dat mensen die regelmatig noten eten een lager lichaamsgewicht, BMI en een slankere buikomtrek hebben dan mensen die geen noten eten.

Dagelijks een handje
Het voedingscentrum beveelt aan dagelijks een kleine hoeveelheid noten te eten voor een gezond eetpatroon. Het beste is om te kiezen voor ongezouten noten, bijvoorbeeld de gemengde. Zo krijg je zoveel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnen maar geen zout. Noten leveren goede voedingsstoffen zoals ijzer, vitamine E en B-vitamines. Ook zijn ze geschikt als vleesvervanger.

Lees ook:Snack verstandig, eet een nootje………
Lees ook:Mensen die veel noten eten leven langer
Lees ook:Noten noot-zakelijk
Lees ook:Noten of pinda’s knabbelen mensen! Je leeft langer!
Lees ook:Dagelijks een handje noten eten heeft veel gezondheidsvoordelen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>