Makreelsalade met appel en selderij (recept)

Deze makreelsalade is heerlijk met grof bruin brood, mueslibrood of notenbrood en met een half uurtje klaar.

Voor vier personen:

 

Snijd de makreelfilets in brede stukken. Rasp 2 theelepels oranje schil van één sinaasappel en pers die sinaasappel uit, snijd de andere in dunne plakken en halveer de plakjes. Schep de bleekselderij, appel, gember, gembersiroop, sinaasappelsap, de geraspte schil, de helft van het bieslook en paprikapoeder door elkaar.
Hak de helft van de walnoten grof en schep ze door het appel-selderijmengsel. Verdeel de sla over 4 coupes. Schep daarop selderij en appel, leg de makreel erop en garneer met bieslook, walnoten en sinaasappelplakjes.

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 2 sinaasappels
  • 2 stengels bleekselderij, in
  • smalle boogjes
  • 1 appel, in blokjes
  • 2 gemberbolletjes, fijngehakt
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 1 eetlepel verse bieslook, gehakt
  • mespuntje paprikapoeder
  • 50 g walnoten
  • ½ krop friseesla of ijsbergsla, in
  • smalle repen

 

Bron: visrecepten.nl

Lees ook:Makreelsalade met appel en selderij (recept)
Lees ook:Haringsalade met appel en lente-uitjes (recept)
Lees ook:Pastasalade met gerookte zalm (recept)
Lees ook:Gerookte palingsalade met pasta en asperges (recept)
Lees ook:Begin de dag met de bleekselderij & sinaasappelsap-smoothie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>