Hiep, hiep hoera “Studio Sport” 50 jaar!

Hier thuis geldt sinds jaar en dag de volgende regel: zondag om 19.00 hebben we gegeten óf de heer des huizes zit op de bank met zijn bord op schoot en kijkt ’Studio Sport’. Hooguit een verjaardag van de kleinkinderen kan roet in het eten gooien, maar meer is niet bespreekbaar. De rest van de week is wél alles bespreekbaar voor de goede orde! En ik? Ik hoor zeker niet bij die 30 procent vrouwen die ’verplicht’ met hun partner meekijken. Ik bevind me elders in huis en verschijn zo rond 20.30 weer beneden….

Sinds 1959 kijken miljoenen Nederlanders wekelijks naar het programma. Wat is dat toch, dat een programma dit al vijftig jaar lang bij zo’n grote groep kijkers weet te bewerkstelligen? Ik zal het nooit begrijpen!

Zondag 5 april viert NOS Studio Sport de vijftigste verjaardag met een marathonuitzending die al om 10.00 uur ’s ochtends begint. Studio Sport combineert dan live verslagen van het EK turnen in Milaan, de marathon van Rotterdam en de Ronde van Vlaanderen met historische terugblikken op deze sportevenementen. „Zo pingpongen we de hele dag heen en weer tussen toen en nu”, zei Mart Smeets maandag tijdens een persconferentie over de jubileumviering. Hier werd ook een cd, een boek en een dvd ten doop gehouden.

Een groot gedeelte van de sportzondag wordt gepresenteerd vanuit Beeld en Geluid in Hilversum, temidden van de tentoonstelling 50 Jaar Studio Sport in Beeld die in de afgelopen zes weken door meer dan 35.000 mensen is bezocht.

Zondagavond na de samenvatting van het eredivisievoetbal neemt de KRO de zendtijd op Nederland 1 over met een speciale aflevering van De Reünie. Onder leiding van Rob Kamphues vertellen (voormalige) presentatoren, commentatoren en verslaggevers over hun eigen ervaringen met Studio Sport.

De sportzondag wordt afgesloten met een speciale editie van NOS Studio Voetbal waarin deskundigen van weleer „praten over het fenomeen praten over voetbal”.

Lees ook:Beleef de magie van radio en televisie: Open Studio Dagen
Lees ook:René van der Gijp maandag terug aan tafel Voetbal International
Lees ook:We hebben er een beroemde 50-plusser bij: Marco van Basten
Lees ook:Nieuwe ontwikkelingen dood Els Borst – Politie en OM houden persconferentie
Lees ook:Voetbal de sleutel tot een uitstekende relatie!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>