Overstappen loont door nieuwe Telecomwet

Vandaag, 1 juli 2009 is de nieuwe Telecomwet van kracht. Dankzij deze wet wordt overstappen naar een nieuwe internet, telefonie en of televisie provider gemakkelijk en aantrekkelijk. Hans de Kok van vergelijkingswebsite www.PrizeWize.nl: “Niet alleen in kosten kan een consument voordeel halen. Overstappen kan gebruikersvoordeel opleveren, als een snellere verbinding en de mogelijkheid om HD TV te ontvangen. Er zijn ook kortingsacties. Vergelijken en overstappen kan dus in veel opzichten lonend zijn.”
De nieuwe Telecomwet regelt dat consumenten hun abonnementen voor onder andere internet, telefonie en televisie gemakkelijker kunnen opzeggen. Overeenkomsten die na de eerste contractperiode stilzwijgend zijn verlengd kunnen voortaan op ieder moment worden opgezegd met een opzegtermijn van maximaal één maand.

Door te vergelijken op websites als www.PrizeWize.nl kunnen consumenten eenvoudig uitvinden wat het beste aanbod is, direct en gemakkelijk overstappen en veel geld besparen (tot gemiddeld €200). De nieuwe provider zegt de oude op en regelt de overstap. Een praktisch voordeel is één nota voor meerdere diensten wanneer de consument overstapt naar een 2-in-1 (internet en telefoon) of 3-in-1 (internet, telefoon en TV) contract.

De Kok van PrizeWize: “Goedkoper is lang niet voor iedereen de hoofdreden om over te stappen. Beter of sneller weegt voor veel consumenten minstens zo zwaar. Er zijn nu aanbieders die tot 120 MB internet bieden. Dat werkt waanzinnig snel, een goede reden om over te stappen.” Digitale TV en HD TV winnen aan populariteit en de HD TV zenders breiden gestaag uit. Zo worden de publieke netten per 4 juli a.s. in HD aangeboden door UPC en Ziggo. In 2008 en de eerste helft van 2009 is er tevens veel vraag geweest naar internettelefonie.

Met een aantal praktische zaken moeten consumenten rekening  houden:
•    Neem een neutraal e-mailadres dat niet providergebonden is (bijv. hotmail of gmail): veel providers laten het e-mailadres na enige tijd vervallen na opzegging (niet allemaal). Zo hoef je niet keer op keer een nieuw e-mailadres te communiceren. Een nieuw e-mailadres kan ook positief zijn, bijvoorbeeld om SPAM te vermijden.
•    Neem ruim de tijd om over te stappen, bijvoorbeeld zes weken voor de einddatum.
•    Neem in geval van een overstap van kabel naar ADSL of omgekeerd een overlap van twee weken om er zeker van te zijn dat je altijd een signaal hebt.

Het vergelijken van internet, telefonie en televisie providers kan op verschillende websites, bijvoorbeeld www.PrizeWize.nl. Dit is een onafhankelijke website waar de consument op basis van verschillende criteria ook producten kan vergelijken op het gebied van energie, verzekeringen en financiële diensten.

Lees ook:Eerste onafhankelijke energievergelijker: EnergiePlaza.nl
Lees ook:1 op de 3 internet-overstappers ondervindt problemen
Lees ook:Andere internetprovider? Binnen één dag geregeld!
Lees ook:Forse verhoging energieprijzen in 2009
Lees ook:Internetproviders beloven beterschap bij overstap

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>