Advocaat Matlock-acteur overleden (met begintune)

En weer een stukje televisie-geschiedenis weg… In zijn woonplaats in North-Carolina is de tv-acteur Andy Griffith (86) overleden. In Nederland was hij vooral bekend als advocaat Benjamin Matlock uit de gelijknamige serie die in de jaren 80 en 90 werd uitgezonden. In 1955 maakte Griffith furore met een rol in het Broadway-stuk No Time for Sergeants. Hij werd daarvoor genomineerd voor een Tony Award. Later speelde hij ook in de filmversie. In de jaren 60 werd Griffith in de VS pas echt beroemd met zijn eigen Andy Griffith Show. Die serie liep daar van 1960 tot 1968 en stond al die jaren in de top-10 van tv-programma’s. Hij speelde een vaderlijke politieagent in een slaperig dorpje in het zuiden van de VS.

Griffith maakte ook naam als country- en gospelzanger. Hij won een Grammy voor zijn muziek. In zijn tv-carrière werd hij nooit onderscheiden met een Emmy, de hoogste tv-prijs in de VS. Wel kreeg hij in 2005 de Presidential Medal of Freedom van president Bush, de hoogste onderscheiding voor Amerikaanse burgers.

Bekijk hieronder de begintune van Matlock:

Lees ook:Auto uit ‘De Versierders’ (jaren ’70) levert 650.000 euro op
Lees ook:Beatles-inspiratiebron Ravi Shankar (92) overleden
Lees ook:Gloednieuwe serie Animal Crackers voor 2012/2013
Lees ook:Acteur Tom Adams (The Onedin Line) overleden
Lees ook:Ageeth Scherphuis overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>