Nederlanders te druk voor favoriete tv-programma

We nemen massaal tv-programma’s op of kijken ze online terug via uitzending gemist. Dit blijkt uit onderzoek onder meer dan 1.300 respondenten in opdracht van Telfort. We zijn te druk met vrienden en familie of met werk waardoor we ons favoriete tv-programma missen.

Ouderen kijken via de tablet en jongeren via laptop
Ouders missen hun favoriete televisieprogramma doordat ze te druk met het gezin zijn (32%) en nemen programma’s daarom op. Studenten pakken het anders aan en kijken massaal online het tv-programma terug (52%). De televisie wint het nog altijd van alle andere soorten media. Ouders en grootouders kijken als alternatief het liefst tv-programma’s via de tablet (65%) terwijl de student en de yup vaker via de laptop kijkt (83%).

Allerlei programma’s populair
Programma’s als RTL Late Night kijken we vooral om mee te kunnen praten met vrienden en of collega’s (6.3%). ‘Boer Zoekt Vrouw’ is met name populair onder moeders, yuppen en studenten. Studio Sport is traditioneel populair onder vaders en grootouders. Op de vraag ‘welk televisieprogramma wil je graag weer terug op de televisie’ antwoordt 37% ‘De Lama’s, gevolgd door ’Gooische Vrouwen’ (25,3%) en ‘10 voor Taal’ (23,7%%).

Top 5 populaire tv-programma’s
We kijken het liefst naar:
1. Politiedrama’s (42%)
2. Praatprogramma’s (40%)
3. Series (35%)
4. Sportprogramma’s (27%)
5. Spelprogramma’s (26%)

Grootouders zijn minst snel afgeleid tijdens tv-kijken
Tijdens het televisiekijken doen we van alles en dwalen onze gedachten regelmatig af (41%). Studenten zijn dan druk bezig met social media en whatsappen er tijdens het programma op los met vrienden (39%). Ouders zitten vaak met hun gedachten bij werk en kinderen. Opa’s en oma’s zetten daarentegen de televisie alleen aan voor hun favoriete programma en zijn van iedereen het minst afgeleid tijdens het kijken.

Traditioneel kijkgedrag
Over het algemeen beslist de vader nog steeds wat er wordt gekeken en op zondagavond is dat Studio Sport. Stelletjes kijken het liefst samen tv maar met name bij de yup kan dit tot ruzie leiden. Wekelijks ruziën zij met hun geliefde of huisgenoot over welk tv-programma op moet.

Voetbaltrauma 1974 verwerkt
Elke generatie heeft wel zijn eigen memorabele televisiemoment.  De 65plusser herinnert de  allereerste maanlanding als de dag van gisteren. Het voetbaltrauma van 1974, de verloren WK finale tegen Duitsland, is onder de vaders en de studenten inmiddels verwerkt. Zij vinden de verloren finale tegen Spanje in 2010 het meest memorabel. Het huwelijk van Koning Willem Alexander en Koningin Máxima met haar traan is het meest gedenkwaardige moment van moeders en de yup.

Je favoriete tv-programma kijken waar en wanneer je wilt
Interactieve TV maakt televisie kijken nog leuker. Naast het tv kijken op uw computer, laptop, tablet, smartphone en natuurlijk de tv, biedt Telfort Interactieve televisie in het basispakket ook de dienst Programma Gemist. Met Programma Gemist kijkt u een selectie van programma’s van NPO 1, 2 of 3 van vandaag en gisteren terug. Met het Pluspakket breid je Programma Gemist uit. Zo kijk je tot 10 dagen een selectie van recent uitgezonden populaire programma’s terug.

Lees ook:Jammer: Villa Felderhof stopt er mee
Lees ook:Omroep-dino Aad van den Heuvel keert terug op tv
Lees ook:Voor alle gemiste televisieprogramma’s: nu één website
Lees ook:60 jaar Nederlandse televisie… doe mee met de publiekscanon
Lees ook:Derksen On The Road; muziek voor de oudere jongeren in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>