Braintraining houdt hersenen senioren scherp

Online spelletjes spelen die een beroep doen op het geheugen en denkvermogen, helpen om hersenen van 50-plussers scherp te houden. Dit blijkt uit onderzoek van King’s College London.

Bijna 7000 50-plusser hebben deelgenomen aan dit onderzoek waarbij ze in een periode van 3 of 6 maanden allerlei online spelletjes moesten spelen. De deelnemers hadden aan het begin van het onderzoek geen problemen van cognitieve of geheugen vaardigheden.

 

De groep werd opgesplitst in twee groepen. De eerste groep mocht zo vaak als ze wilden de cognitive online spelletjes 10 minuten per keer spelen. De andere groep voerde simpele zoek opdrachten uit op het internet.

Bij aanvang van het onderzoek en na drie en zes maanden werden de proefpersonen onderzocht met behulp van medisch erkende cognitieve testen.

De groep die ‘brain training’-spelletjes had gespeeld, bleek na zes maanden beter te scoren op redeneren en verbaal leren. De 60-plussers werden beter in het uitvoeren van alledaagse taken. De spelletjes zorgden voor het meeste effect als ze minstens vijf keer per week gespeeld werden.

De onderzoekers gaan nu met een langer durende studie bekijken wat de effecten van hersentraining zijn op de lange termijn en of de spelletjes dementie kunnen helpen voorkomen.

Lees ook:Wandelen zorgt voor gezonde hersenen
Lees ook:Facebook houdt ouderen jong
Lees ook:65-plusser grijpt en masse naar de tablet
Lees ook:Hoe nicotine zou helpen dementie te verminderen…
Lees ook:Ouderen verbeteren denkvermogen door te bewegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>