Ouderen twitteren zich suf!

Dat ‘ouderen’ tegenwoordig niet meer achter de geraniums vegeteren maar nog volop in het leven staan, zie je ook terug op social media. Uit een jaarlijks onderzoek van onderzoeksbureau Newcom blijkt, dat het gebruik van Social Media in 2016 ook nog blijft groeien. Whatsapp is het grootste platform, op de voet gevolgd door Facebook. Social media in Nederland is nog altijd mateloos populair.

 

 

Opvallend is dat het gebruik van de platforms Twitter en Facebook door ouderen hard stijgt. Er is volgens Newcom een stijging zichtbaar van 52 procent onder ouderen op Facebook, bij Twitter is dit 45 procent. Een mooie ontwikkeling, want ouderen die regelmatig social media websites als Twitter en Facebook bezoeken hebben minder last van depressies.

Een duidelijk onderscheid is te zien in het gebruik van jongeren en 65+ers. Het gebruik van Facebook is voor het eerst gedaald onder jongeren. Onder 65+ers is het gebruik in 2015 ten opzichte van 2014 met 23% gestegen. Een explosieve toename.

 

Lees ook:Facebook en Twitter perfect middel tegen depressie ouderen
Lees ook:Ouderen meer en meer geïnteresserd in social media
Lees ook:Zorginstellingen worstelen met sociale media
Lees ook:Facebook, twitter en Linkedin… Socal Media na de dood
Lees ook:ADV: Ouderen volop actief op internet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>