Jezelf 10 jaar jonger maken door van haarkleur te veranderen

Gemiddeld wordt een vrouw grijs op haar 34ste en met 50 jaar is 50% voor de helft grijs. Het is voor het grootste deel een kwestie van erfelijkheid en daar is verder weinig aan te doen. Is je haar eenmaal grijs dan is dat niet meer terug te draaien.

Maar je haarkleur veranderen kan lekker wel en daarmee kan jezelf 10 jaar jonger maken en daar kan ook niemand iets aan doen…..

Maar wat zijn de meest voorkomende problemen bij het kleuren van je kapsel? Volgens de Britse haarkleurexperte Lisa Shepherd moet je op het volgende letten:
1. Wat is de grootste fout die je kan maken?
De haarkleur uit je jeugd proberen te evenaren. Naarmate je ouder wordt, verandert je huidtint samen met je haarkleur. Daarom moet je toch om de twee à drie jaar van haarkleur veranderen. Dit hoeft niet drastisch te zijn: je kunt wat lichtere of donkere highlights laten aanbrengen.

2. Hoe kan je grijs haar jonger doen lijken?
Door op de juiste plaats highlights aan te brengen en met een frisse snit kan je al een groot verschil maken. Het belangrijkste is wel dat je voor de juiste kleur kiest. Je neemt het best een iets lichtere tint grijs dan je haarkleur. Dit maakt je kapsel sterker en levendiger.

3. Kan je je natuurlijke kleur behouden eens je ouder dan 40 bent?
Ja en nee. Als je je grijze haren wilt camoufleren, doe je dit best door je natuurlijke kleur met enkele lichtere highlights te combineren. Dan vallen de grijze exemplaren minder op. Maar je hoeft niet voor een volledig nieuwe kleur te gaan.

4. Heeft je kapsel extra verzorging nodig als je ouder wordt?
Grijs haar is dikker en gladder. De beste manier om dit tegen te gaan is door het te kleuren, dan geef je je kapsel extra glans. Maar je behandelt je haar ook met speciale producten voor ouder haar die extra hydrateren.

5. Wat is de meest jeugdige kleur?
Blond is de zachtste kleur en past bijna bij elk type huid, zolang je maar de juiste tint kiest. Blond heeft heel veel variaties: je kan van platina- tot donkerblond gaan. Ook met enkele highlights in je bruine coupe kun je een blonde look krijgen en meteen een paar jaar jonger lijken.

6. Moet je je make-up aanpassen aan je nieuwe haarkleur?
Ja. Als je van bijvoorbeeld van licht naar donker gaat, kunnen plots je blauwe ogen opvallen. Kies je voor een lichtere dan je oorspronkelijke kleur, dan worden de contrasten in je gezicht groter. Zorg er dus voor dat je make-up aangepast is aan je nieuwe look.

7. Hoe kan je10 jaar jonger lijken?
Het belangrijkste is dat je de juiste haarkleur kiest bij je huidskleur. Je moet de basis heel neutraal houden, zeker als je grijs haar wilt verdoezelen. Met highlights kun je het geheel warmer maken.

Lees ook:Tips voor 50plus-kapsels
Lees ook:Grijze haren gaan tot het verleden behoren
Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”
Lees ook:Nooit meer grijs door het slikken van een pil…
Lees ook:Grijze haardos door zorgen? Onzin!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>