Witte wijn veroorzaakt wel degelijk vlekken op tanden

Mocht je in de veronderstelling verkeren dat alleen rode wijn er voor kan zorgen dat je tanden verkleuren, heb je het goed mis. Ook witte wijn kan vlekken achterlaten op je tanden. Waar je ooit zo trots op was, je prachtige prodent-smile, kan zomaar teniet worden gedaan.

Wetenschappers dompelden koeientanden, die vergelijkbaar zijn met tanden van mensen, een uur lang onder in water en in witte wijn. Het effect daarvan is hetzelfde wanneer je wijn drinkt bij je eten.

Vervolgens werden de tanden ondergedompeld in zwarte thee. De tanden die eerst in witte wijn hadden gelegen, vertoonden aanzienlijk meer donkere vlekken dan de tanden die in water waren geweekt.

De boosdoeners zijn de zuren die in witte wijn zitten. Die laten ruwe plekken achter op je tanden, waardoor die makkelijker verkleuren als je later bijvoorbeeld thee of koffie drinkt.

Vergelijkend onderzoek met rode wijn heeft echter aangetoond dat de vlekken veroorzaakt door rode wijn nog altijd erger zijn dan die van witte wijn.

Lees ook:Witte tanden? Doe een scheutje melk in je thee!
Lees ook:Eet je tanden weer wit
Lees ook:Champagne is gezond
Lees ook:Gevoelig voor roos? Geen witte wijn drinken!
Lees ook:Rode wijn bij rood vlees, witte wijn bij vis

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>