Het is weer bijna gebeurd met de asperges!

De ‘koningin van de groente’, het ‘witte goud’,  ‘parels van het land’, allemaal koosnaampjes voor de overheerlijke asperge. En van die asperge moeten we binnenkort alweer afscheid nemen. Eerder dan gedacht zelfs. Aspergestekers beginnen steeds vroeger in het seizoen en stoppen eerder dan de traditionele afsluitdatum op 24 juni. Tien jaar geleden liep het aspergeseizoen nog van 1 mei tot Sint Jan 24 juni. Steeds vaker start het nu al op 15 april. Veel aspergetelers in Limburg stoppen op 15 juni al met het steken van asperges.Liefhebbers hoeven niet bang te zijn: Nederlandse asperges liggen nog tot 24 juni in de winkel, aangezien er altijd telers zijn die doorgaan tot de traditionele afsluitdatum.

Geniet er nog even van, want ze zijn o zo gezond. Oude kruidenboeken omschrijven de asperge als een geneeskruid. In asperge zit namelijk onder andere de stof asparagine. Deze stof heeft een gunstige uitwerking op leverstoornissen, onvoldoende nierfunctie, jicht, chronische reuma, vermoeidheid, hartkloppingen, lage bloeddruk. Verder werkt asperge bloedzuiverend. Bij nier- en blaaskwalen kan asperge als urine-uitdrijvend middel gebruikt worden.

Lees ook:Wat je moet weten over asperges
Lees ook:Hoe gezond zijn asperges en waarom gaat je urine er anders van ruiken?
Lees ook:Het is dé tijd om asperges te eten
Lees ook:Zalmfilet met asperges uit de oven
Lees ook:Asperges passie verhogend!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>