Grijze haren gaan tot het verleden behoren

Haar bevat net als huid pigmentcellen, die het haar zijn kleur geven. Grijs haar ontstaat doordat die pigmenten verdwijnen uit het haar. Naarmate je ouder wordt neemt de mogelijkheid van de haarwortels af om nog nieuwe melanine te vormen, het pigment dat je haar kleur geeft. Wat kun je doen om dit te voorkomen? Een vraag die vrouwen en wetenschappers wereldwijd al jarenlang bezighoudt.

Een revolutionaire techniek zou er binnenkort voor moeten gaan zorgen dat grijze haren tot het verleden behoren. Zonder je haren te moeten verven (en dus uitgroei te riskeren) zou je grijzende haar zijn oorspronkelijke kleur weer terugkrijgen.
Dat meldt L’Oréal tijdens een persbezoek aan het researchcenter in Clichy. Vrouwen die vechten tegen de grijze haren moeten nog niet te euforisch worden: de technologie zou pas over tien jaar beschikbaar zijn, zo wordt geschat. Maar toch…. er is hoop!

Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”
Lees ook:Grijze haren reden voor ontslag
Lees ook:Eén op tien zestigplussers geen enkele grijze haar
Lees ook:Nooit meer grijs door het slikken van een pil…
Lees ook:Tips voor 50plus-kapsels

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>