Oudere mannen krijgen meer spieren door proteïneshakes

Ben je toe aan wat meer spieren? Het lijf dat je als jonge vent had? Nou, dan kun je je gerust wagen aan proteïneshakes. Als je die meteen na het sporten drinkt, bouwen spieren bij zowel jonge en oudere mannen sneller op, zo beweren onderzoekers. Dus hopppa, aan de shakes en de sportschool weer in. Er is geen enkele reden waarom je een oudemannenlijf moet hebben. Oké, tenzij je dat gewoon mooi vindt natuurlijk. Een verrassend resultaat van deze studie is dat de oudere mannen op dezelfde snelheid spieren opbouwden als jongemannen, meldt HLN. Vroeger werd gedacht dat ouderdom ervoor zorgde dat het lichaam slechter proteïnes verteert en absorbeert, dit onderzoek spreekt dat echter tegen. De vorsers bestudeerden 24 oudere mannen van gemiddeld 74 jaar en 24 jonge mannen van gemiddeld 21 jaar, waarvan niemand regelmatig sportte. Daaruit blijkt dat het drinken van een oplossing met 20 gram proteïnes na een half uur sporten zorgde voor meer proteïnes in de spieren zes uur later. Hieruit leiden de wetenschappers af dat dit drankje het helpt om gespierder te worden op lange termijn. De studie heeft wel een tekortkoming, het keek niet naar de langetermijneffecten op de spiermassa bij proteïneshakes.

Lees ook:Sporten houdt je jong!
Lees ook:Trend: zestigers trouwen met jongere liefdes
Lees ook:Snack verstandig, eet een nootje………
Lees ook:Koop een Wii voor opa en oma
Lees ook:Onregelmatige hartslag kan geheugenproblemen geven

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>