60-plussers nemen het niet zo nauw met trouw

60-plussers braaf? WELNEE! Ontrouw in relaties komt juist  het meest voor bij 60-plussers (weliswaar gevolgd door de groep mensen van 35 jaar en jonger), zo blijkt uit een studie van de University of Washington die data uit verschillende onderzoeken uit 1991-2006 bijeenbracht. Volgens onderzoeker David Atkins is de ontrouw tijdens de bestudeerde periode toegenomen. Het percentage ontrouw bij 60-plussers wordt geraamd op 28 voor mannen en 15 voor vrouwen. Bij mensen van 35 en jonger is dat 20 en 15 procent. Dat de groep in de leeftijdsgroep 36-59 trouwer is, is mogelijk het gevolg van de aanvaarding van levenskeuzes of het feit dat door beslommeringen met werk en familie weinig tijd overblijft voor een buitenechtelijk avontuur. Jonge mensen daarentegen stellen zich wellicht sneller de vraag of ze de juiste partner kozen en 60-plussers beginnen hierover mogelijk opnieuw te tobben.
Uit de Amerikaans onderzoeken blijkt dat de ontrouw in de periode 1991-2006 toeneemt, al is dat mogelijk ook het gevolg van het feit dat mensen in onderzoeken ontrouwheid meer toegeven. “Een bijkomende verklaring voor het stijgend aantal ontrouwe 60-plussers is ook het feit dat mensen langer gezond blijven. Ook viagra, hormonale substitutietherapie en heupprotheses verklaren waarom ze langer seksueel actief blijven”, aldus Bodytalk.

Bron: HLN

Lees ook:Zo blijven je voeten topfit! Alles over voetklachten
Lees ook:55-plusser meldt zich pas ziek als het ECHT zo is!
Lees ook:Ouderen verbeteren denkvermogen door te bewegen
Lees ook:Overschot 65-plussers, wat moet je ermee?!
Lees ook:Melkzuurbacteriën tegen blaasontsteking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>