Eén op tien zestigplussers geen enkele grijze haar

Grijs als je ouder wordt? Ja zeker, maar niet zo erg als we tot nu toe dachten. Want mensen hebben op latere leeftijd helemaal niet zoveel grijs haar, zo blijkt uit een wereldwijd onderzoek onder meer dan 4.000 mannen en vrouwen. Bijna één op de tien zestigplussers hebben zelfs helemaal geen grijze lokken. Waar maken we ons dan allemaal zo ontzettend druk over?Het onderzoek, dat werd gepubliceerd in de British Journal of Dermatology, werd uitgevoerd door een team van cosmeticaproducent L’Oreal. De onderzoekers analyseerden de natuurlijke haarkleur van meer dan 4.000 personen uit meer dan twintig verschillende landen.
De schoonheidsindustrie ging ervan uit dat gemiddeld de helft van de 50-jarigen 50 procent grijze haren had. Uit de resultaten van het onderzoek blijkt echter dat minder dan een kwart van de proefpersonen op die leeftijd zoveel grijze haren heeft. Grijze haren komen bij 78 procent van de mannen en 71 procent van de vrouwen voor. In de leeftijdscategorie tussen 61 en 65 jaar heeft 91 procent grijze haren, die gemiddeld 40 procent van hun hoofdhaar uitmaken.

Lees ook:Grijs haar is hartstikke “in”
Lees ook:Revolutionaire ontdekking voor het bestrijden van grijze haren
Lees ook:Grijs haar: wanneer, waarom, waardoor?
Lees ook:Grijze haren gaan tot het verleden behoren
Lees ook:Je grijze lokken zijn een mogelijke afweer tegen kanker

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>