Vrouwen zeker in bikini als ze 59 jaar zijn!

Vrouwen voelen zich het meest zelfverzekerd in bikini als ze 59 jaar zijn, zo blijkt uit onderzoek van een Britse retailer onder 2.000 vrouwen. Hoe fijn is dat! Zes op de tien vrouwen geeft aan dat ze zich na het passeren van het 59e levensjaar comfortabeler en zelfvertrouwder voelen in hun zomerkleding, inclusief de bikini.  Gelijk hebben ze. Dat onzekere gedoe… Dat is veel meer iets voor de jongere generatie! De resultaten van het onderzoek zijn opvallend, omdat het dragen van een bikini vaak met jeugdigheid wordt geassocieerd. Maar jonge vrouwen zijn juist minder tevreden met hun lichaam dan oudere vrouwen. Slechts 20 procent van de 18 tot 34-jarige voelt zich goed in haar bikini, zo meldt de Daily Mail.Een derde van de oudere vrouwen zegt dat het zelfvertrouwen over hun lichaam en zomergarderobe met de jaren toeneemt. Hiervoor worden door de respondenten meerdere redenen genoemd. Zo geven ze minder om wat anderen van ze denken. Daarnaast hebben ze geleerd van modefouten die ze in het verleden maakten, zoals onflatterende bikini’s en ongemakkelijke kleding.
Mannen ervaren veertien jaar eerder dan vrouwen dat ze zich zelfverzekerd voelen in badkleding. 70 procent voelt zich op zijn 45e jaar het meest comfortabel in een zwembroek. Van de mannen tussen de 35 en 44 jaar is slechts een kwart. Van de leeftijdsgroep 45 tot 54 is een derde tevreden met zijn lichaam in badkleding.

Lees ook:Niet de borsten maar buikjes zijn het probleem
Lees ook:“Hiep hiep hoera” voor de bikini
Lees ook:Eén op de vijf 50-plusvrouwen zont topless
Lees ook:Vrouwen schamen zich voor te dikke buik
Lees ook:Oudere vrouwen steeds eenzamer en depressiever

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vrouwen zeker in bikini als ze 59 jaar zijn!

 1. Zelfvertrouwen

  Ik merk heel goed bij de jaren dat het mij steeds minder uitmaakt wat mensen van mij denken. Ik heb veel tegenslag gehad en ging hier door denken dat iedereen mij zielig vond. Ik wou dan juist het tegen over gestelde laten zien. Toen alles beter ging en ik weer zaken ging oppakken kwam mijn zelfvertrouwen terug. Deze zomer ook weer heerlijk in mijn bikini rond gelopen. En dit zonder er bij na te denken wat een ander van mij vinden zal!

  Leuke tips en een goed blog!

  Met vr gr

  Martina

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>