Model van 85 jaar oud steelt nog altijd de show

Dat schoonheid geen tijd kent, bewijst ‘s werelds oudste supermodel. De Britse Daphne Selfe (85) showt de nieuwe herfst- en wintercollectie voor modeketen TK Maxx. De boodschap: gevoel voor stijl is niet afhankelijk van je leeftijd of je kledingmaten. Stoere dame! Daphne Selfe is eigenlijk het anti-model, meldt HLN. Mannequins zijn meestal jong, hebben geen rimpels, beschikken over een ideaal gewicht en kampen niet met medische problemen. Voor Daphne Selfe gelden deze regels niet. Zij verstopt haar ouderdom niet. En terecht!Daphne is ideaal voor de Europese modeketen TK Maxx die een nieuwe markt ziet liggen: de wat oudere, zelfbewuste vrouw. In de Britse krant Daily Mail maakt de uiterst ervaren Daphne Selfe meteen reclame voor TK Maxx. Ze weet wat ze moet zeggen, na een loopbaan van zeven decennia, talloze catwalks, reclamecampagnes en paginagrote foto’s in hoog glanzende kleurenmagazines.
Met haar lange zilvergrijze haar en haar als stralend omschreven ogen is zij vandaag de dag zelfs succesrijker dan in haar jonge jaren. Haar loopbaan begon in de jaren ’50. Destijds werden andere eisen gesteld aan het uiterlijk van een model. Vrouwen moesten er vooral gezond uitzien. Dat was haar op het lijf geschreven, merkt het tijdschrift Stylebook op. Selfe was sportief, had een smalle taille, een roze gezicht. Een ideale combinatie om, zoals dat toentertijd ging, in warenhuizen te werken door bontjassen te tonen. En ook bijvoorbeeld reclame te maken voor bier.
Daphne Selfe werkte onder meer voor Dolce & Gabbana. In 2010 koos Wolfgang Joop haar voor een campagne. Zij wordt niet als een oma gepresenteerd, maar als een mondig persoon die iets heeft mee te delen. Zij gebruikt geen botox, laat zich niet liften, gebruikt geen opbouwende spuiten, aldus Stylebook. Haar gezicht vertoont rimpels, veel rimpels, en ook haar decolleté, aldus Stylebook, en haar armen. Maar dat is meteen haar kracht, wordt gezegd: zij is attractief en interessant voor de modewereld die door de waan van jeugdig zijn wordt geregeerd.

Lees ook:Rimpels… zo kun je er ook mee omgaan:
Lees ook:Rimpelbestrijding…..
Lees ook:Niet zo oud lijken? Zorg dan voor een strak decolleté!
Lees ook:Veel rimpels? Pas op voor broze botten!
Lees ook:Reclame voor anti-rimpelcrème Nivea verboden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>