Vivienne Westwood: arme mensen moeten geen goedkope kleding kopen

De Britse designer Vivienne Westwood zei na de presentatie van haar nieuwste collectie dat arme mensen minder kleren moeten kopen. Jaja, die moet je even tot je door laten dringen he? Minder kleren, maar wel duurdere kleren. Arme mensen moeten meer voor kwaliteit, in plaats van kwantiteit kiezen. En hoewel ik ergens wel in die redenatie kan komen, stoort het mij ook wel weer uit de mond van iemand die geen idee heeft van wat het is om geen geld te hebben voor dure designersbende.Tijdens de show zat ze tussen de celebs en modejournalisten op de eerste rij, in plaats van backstage zoals anders. Dat was omdat ze de dramatische opening zelf wou zien: een interpretatieve dans van model Lily Cole in een Griekse jurk. Na de show deed ze haar opvallende uitspraak:”Koop minder. Kies juist. Kwaliteit, geen kwantiteit. We kopen allemaal veel te veel kleren.” Vooral arme mensen moeten opletten volgens de ontwerpster. “Ik weet dat ik geluk heb: ik kan gewoon dingen lenen. Ik haat het om te veel kleren te hebben. En ik denk dat arme mensen zelfs nog voorzichtiger moeten zijn. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je alleen goedkope dingen moet kopen. Maar in plaats van zes dingen te kopen, moet je er een kiezen dat je echt leuk vindt. Stop met dingen te kopen omdat je gewoon iets wil kopen.” De uitspraken van Westwood sluiten aan bij de klimaatboodschap die ze uitdrukte in haar collectie. “Ik denk dat mensen moeten investeren in de wereld. Investeer niet in mode, maar in de wereld.” Dat vind ik dan weer wel heel wijs. Op heel wat stukken uit de collectie kwam expliciet het woord ‘Climate’ voor, de abstracte verf op de gezichten van de modellen vertelde de rest.

Lees ook:Het nut van menselijk haar…..
Lees ook:Voorlopig nog zeker geen pensioen voor Frans Molenaar (73)
Lees ook:De ouderwetse kropsla wordt steeds minder gegeten
Lees ook:Een opgeruimde kledingkast in 10 stappen!
Lees ook:Catherine Keyl komt online terug

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>