Feest! De bh bestaat maar liefst 100 jaar!

We hebben een feestje! Want de bh bestaat 100 jaar.  De Backless Brassière werd officieel geboren in november 1914, meldt De Telegraaf. Toen vroeg de Amerikaanse Mary Phelps Jacob het patent aan voor de bh zoals wij hem nu kennen. Waar zouden we zijn zonder? Ik stel wel voor dat de diverse lingeriemerken er met een leuke actie tegenaan gaan! In de 19 eeuw was het voor vrouwen nog gebruikelijk om een korset te dragen. Echter steeds meer vrouwen kregen een hekel aan het strakke en pijnlijke insnoeren hiervan.
De Franse Herminie Cadolle ontwierp rond 1885 dan ook een alternatief, het zogenaamde ‘corselet-gorge’, een combinatie van een bustehouder met een losser zittend korset. Ze opende in 1887 haar eerste winkel waar ze haar ondergoed verkocht. Langzaam maar zeker ontwikkelde de bustehouder, afgekort tot bh, zich als los kledingstuk. Tijdens de eerste feministische golf -tussen 1870 en 1920- werd de bh steeds populairder, als onderdeel van deze beweging die streed voor meer vrijheden voor vrouwen.

Lees het gehele artikel hier.

Lees ook:Jongeren itimideren ouderen op straat regelmatig
Lees ook:170 jaar C & A gevierd met modeshow op de Afsluitdijk.
Lees ook:Zittend of staand plassen….. wat is beter?
Lees ook:De bikini bestaat 70 jaar!
Lees ook:Als je haar maar goed zit!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>