De bikini bestaat 70 jaar!

De bikini……… niet meer weg te denken aan de stranden! In de jaren veertig zorgde het tweedelig badpak nog voor een ware revolutie, nu is het een onmisbaar (en ook erg gehaat) kledingstuk voor bijna elke vrouw geworden.

In 1932 ontwierp de Parijse modeontwerper Jacques Heim als eerste een tweedelig badpak, de Atome, de voorloper van de moderne bikini. Het was vervaardigd uit wol en de short hield de buik nog gedeeltelijk bedekt. In 1946 verkleinde Louis Réard het broekje zodat nu ook de navel volledig zichtbaar werd en noemde het badpak naar het eiland Bikini waar net daarvoor een atoombom was getest. De bikini moest inslaan als een ‘anatomische bom’.Op 5 juli 1946 was het precies 70 jaar geleden dat de eerste bikini aan het grote publiek geïntroduceerd.

De evolutie van de bikini door de jaren heen:  1960 tot nu………

Lees ook:“Hiep hiep hoera” voor de bikini
Lees ook:Eén op de vijf 50-plusvrouwen zont topless
Lees ook:In je navel huizen heel wat bacteriën!
Lees ook:Succesvol daten als je wat ouder bent, doe je in je badpak!
Lees ook:Vrouwen zeker in bikini als ze 59 jaar zijn!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>