Bob Dylans nieuwe album “Tempest” komt eraan

De 71-jarige  Bob Dylan brengt op 11 september zijn 35e-studioalbum uit. Bob Dylan, de grootste songwriters van de Verenigde Staten van Amerika in de twintigste eeuw!

Tempest is de opvolger van Together Through Life uit 2009. Het uitbrengen van het album valt samen met het 50-jarig artiestenjubileum van de zanger. In maart 1962 bracht hij zijn allereerste plaat uit.

 

Volgens het label staan er op het nieuwe album ‘Tempest’ tien “nieuwe en originele Bob Dylan songs”. Dylans debuutalbum, met Amerikaanse folkliedjes en twee eigen composities, kwam ook uit bij Columbia.

Dylan maakte sinds 1997 vier studioalbums, de meest recente ‘Together Through Life’ in 2009. Deze cd verkocht meer dan 1 miljoen exemplaren en prijkte op de eerste plaats van de hitlijsten in Engeland en Amerika.

Bob Dylan is momenteel op tournee in Frankrijk. Eerder dit jaar ontving hij de Medal of Freedom, de hoogste onderscheiding die een burger in de Verenigde Staten kan krijgen.

Het nieuwe album bevat tien nummers en zal maandag 10 september in Nederland hoogstwaarschijnlijk al in de winkels zal liggen.

Lees ook:Muzieklegende Bob Dylan treedt op in Amsterdam
Lees ook:Susan Boyle gooit hoge ogen met haar debuutalbum
Lees ook:Bob Dylan krijgt hoge onderscheiding
Lees ook:Oprah Winfrey is in opperste verrukking na de verkiezing
Lees ook:Oude tijden herleven voor Pink Floyd in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>