Klassiek op het Amstelveld ziet uit naar 20 september

Op zaterdag 20 september vindt de tweede editie van het gratis openluchtfestival Klassiek op het Amstelveld plaats. Jonge sterren schitteren in de Amsterdamse binnenstad naast gevestigd toptalent. Een dergelijk initiatief opzetten is zeker geen kinderspel, maar de bevlogen pianopedagoge Tatiana Chevtchouk weet zich gesteund door gepassioneerde liefhebbers van klassieke muziek en vele anderen die kunst en cultuur een warm hart toedragen, waaronder het Koninklijk Concertgebouworkest. Een van de hoofdacts tijdens het open podium is Sofia Asgari, de 13-jarige operazangeres die vorig jaar grote populariteit vergaarde dankzij haar optreden in Holland’s Got Talent. De gitariste Prawira Pijloo die, eveneens vorig jaar, werd ontdekt dankzij haar optreden op het open podium van Klassiek op het Amstelveld, staat dit jaar samen met haar broer in het hoofdprogramma. Ook het Concertgebouw Kamerorkest verzorgt een bijzonder optreden in de middag.Eind 2013 stond Sofia Asgari, na slechts een half jaar zangles te hebben gevolgd, op het podium van het populaire tv-programma Holland’s Got Talent. Ze zong met een stuk uit ‘De Koningin van de Nacht’ van Mozart de sterren van de hemel en verpletterde de jury: “Belachelijk goed” luidde hun oordeel. Bijna een jaar later staat Sofia tijdens Klassiek op het Amstelveld op het open podium voor kinderen tot en met 18 jaar. Initiatiefneemster Tatiana Chevtchouk: “Het voelt zo goed om Sofia een podium te kunnen bieden waar zij haar ongekende talent ten gehore kan brengen. Er zijn maar weinig podia waarop zij kan schitteren. Dit is een prachtig voorbeeld van het soort jonge musici waarvoor wij dit festival organiseren.”

Spetterend hoofdprogramma
Een ander voorbeeld is het verhaal van de jonge gitariste Prawira Pijloo. Bij de vorige editie van Klassiek op het Amstelveld werd zij ontdekt tijdens haar optreden op het open podium. Dit jaar staat zij samen met haar broer in het hoofdprogramma. Andere optredens deze middag zijn o.a. van het Concertgebouw Kamerorkest, de 13-jarige violiste Noa Wildschut, het Noordhollands Jeugdorkest, het strijkersensemble Fancy Fiddlers, de 13-jarige pianiste Juliette-Constance Riebeek en het Amsterdams Opera Koor. De presentatie is in handen van Edwin Rutten, samen met Tatiana Chevtchouk.
Klassiek op het Amstelveld
Zaterdag 20 september 2014
Open podium: vanaf 11:00 uur
Middagprogramma: vanaf 14:00 uur
Gratis & voor iedereen toegankelijk
http://klassiekophetamstelveld.nl
https://www.facebook.com/klassiekophetamstelveld

Lees ook:Edwin Rutten presenteert Klassiek op het Amstelveld
Lees ook:Kinderen delen talent en passie voor klassieke muziek
Lees ook:Festival Klassiek op het Amstelveld breidt uit
Lees ook:Robeco SummerNights – een zomer vol muziek
Lees ook:Liefde, vriendschap en familiegeheimen in het weidse Argentinië van de negentiende eeuw

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>