De Week van de Jaren 60

Nog tot en met vrijdag 25 maart 18.00 uur draait NPO Radio 5 muziek uit de jaren 60 en blikken de presentatoren terug op het onvergetelijke decennium.
Op vrijdag 25 maart is van 7.00 uur tot 18.00 uur de Top 200 van de jaren 60 te horen. Je kunt nog tot en met donderdag 24 maart 12.00 uur stemmen op jouw favoriete nummers via www.nporadio5.nl.

 


De jaren 60 waren de jaren van verandering met flower power, hippie’s, provo’s en minirokjes. Ook op muzikaal gebied heeft het decennium veel gebracht. The Beatles, Cliff Richard, de Rolling Stones, Janis Joplin en onze eigen Boudewijn de Groot. De Top 200 werd vorig jaar aangevoerd door Procol Harum met A Whiter Shade Of Pale.

De NPO Radio 5 programma’s duiken met verhalen en veel muziek uit de jaren 60 het verleden in. In het programma Wekker-Wakker (MAX) kijken Manuëla Kemp en Henk Mouwe met o.a. Trea Dobbs, Riem de Wolff, Jan Versteegen (The Shoes) en Polle Eduard terug op het scoren van een hit in de jaren 60.

Jan Rietman zet dagelijks twee jaar uit het roerige decennium in het zonnetje.
Vrijdag 25 maart draait NPO Radio 5 tussen 07.00 en 18.00 uur de Top 200 van de Jaren 60, beginnend bij nummer 200.

NPO Radio 5 is overal in Nederland te beluisteren via de kabel, online via de livestream op de website, met de app van Radio 5 en Digital Radio+.

Lees ook:Week van de Jaren 70 op Radio 5 Nostalgia
Lees ook:Wekker-Wakker worden met muziek uit de jaren ’50 en ’60
Lees ook:Met Radio Nostalgia terug naar de jaren 50, 60 en 70
Lees ook:Het afscheid van Maartje van Weegen
Lees ook:Derksen On The Road; muziek voor de oudere jongeren in Nederland

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>