Slakken je tuin uitgooien helpt niets

Sijmerige slakken, die nog eens je planten opeten ook: BAH! Wat moet je er mee? Je zult niet de eerste zijn die ze bij de buren in de tuin gooit. Daar kun je maar beter mee ophouden, want dat helpt namelijk helemaal niets. De slakken komen in hun eigen tempo toch weer terug. De beesten keren instinctief terug naar de thuisbasis, blijkt uit een onderzoek van de Queen Mary-universiteit in Londen en de universiteit van Exeter. En die thuisbasis ligt in dit geval blijkbaar bij jou in de tuin. Je zult ze dus echt moeten verdelgen als je er veel last van hebt! Toch is er hoop. Wie de moeite neemt om ze verder dan twintig meter van zijn eigen tuin uit te zetten, ziet de beesten niet meer terug. Ver gooien! Dat wijst er volgens de onderzoekers op dat het instinct dan wegvalt, zeggen ze vrijdag in de Britse krant The Independent.

Lees ook:Last van naaktslakken in de tuin? Bouw je eigen val!
Lees ook:Slakkenval van aardewerk
Lees ook:Een jonger uiterlijk met…slakken op je gezicht!
Lees ook:Door zachte winters meer teken!!
Lees ook:Waarschuwing voor de natuurliefhebbers onder ons

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>