Chantal Sébire nam overdosis slaapmiddel

Eerder berichtten wij hier over de onfortuinlijke Française Chantal Sébire, die van de rechter in Frankrijk geen recht had op euthanasie. Twee dagen later was ze toch dood. Inmiddels is de doodsoorzaak bekend. De vrouw die aan een vreselijke én ongeneeslijke tumor leed, is gestorven aan een overdosis slaapmiddelen. Dat heeft procureur Alacchi in de Bourgondische hoofdstad Dijon bekend gemaakt. Toxicologisch onderzoek heeft uitgewezen dat Sébire een overdosis barbiraat heeft genomen.Het lichaam van Sébire werd op 19 maart gevonden. Twee dagen eerder had een rechtbank haar verzoek om actieve euthanasie afgewezen. De zaak van de vrouw heeft in Frankrijk het debat over actieve euthanasie doe opleven.

Lees ook:Française met tumor in gezicht overleden
Lees ook:Door moeten leven omdat euthanasie ‘niet mag’
Lees ook:Week van de Euthanasie 13 – 20 februari 2016
Lees ook:Hoogbejaard stel stapt tegelijk uit het leven in hotelkamer
Lees ook:Het dragen van een stappenteller zorgt voor meer beweging

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>