Bijlmerramp vanavond herdacht

Vandaag 17 jaar geleden stortte een Boeing 747 vrachtvliegtuig van de Israëlische luchtvaartmaatschappij El Al neer op de flats Groeneveen en Klein-Kruitberg in de Amsterdamse Bijlmermeer. Bij de ramp kwamen 43 mensen om het leven. Vanavond hebben zo’n 120 familieleden, vrienden en kennissen van de slachtoffers, enkele politici en andere belangstellenden in Amsterdam de Bijlmerramp herdacht.

Voor de zeventiende keer werden om iets na half zeven twee minuten stilte gehouden bij “de boom die alles zag”.Na de twee minuten stilte legden nabestaanden een krans bij het monument.  Zoals ieder jaar vlogen er tussen zes en zeven geen vliegtuigen over de Bijlmermeer.

Lees ook:Bevrijding Auschwitz 70 jaar geleden
Lees ook:Rutte legt krans bij Indisch monument
Lees ook:Sauna is goed voor je hart
Lees ook:Twitterstilte op 4 mei
Lees ook:Nieuwe campagne Nationale Herdenking

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>