Oud-D66 voorman Hans van Mierlo overleden

Vandaag is Hans van Mierlo, oud D66-leider, op 78-jarige leeftijd overleden. Hij was al een tijdje ziek en werd  een paar weken geleden opgenomen in het ziekenhuis. Hij was getrouwd met schrijfster Connie Palmen.

Van Mierlo stond in 1966 aan de wieg van de partij en was voorzitter van het comité dat D66 oprichtte. De partij kwam in in 1967 met zeven zetels in de Tweede Kamer.

Van Mierlo begon zijn loopbaan als minister in 1981. In 1994 was hij een medegrondlegger van het eerste paarse kabinet zonder het CDA. Onder Wim Kok werd hij vicepremier. Hij verliet de politiek in 1998. D66 riep hem later uit tot erevoorzitter.

D66-fractievoorzitter Alexander Pechtold zegt blij te zijn dat Van Mierlo de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen nog heeft mee kunnen maken. ”Hij genoot er zichtbaar van dat onze partij de weg omhoog weer heeft gevonden. Hij heeft tot een paar weken geleden steeds nog adviezen gegeven. We zullen hem missen.”

Lees ook:Connie en Hans getrouwd
Lees ook:Onrust binnen de partij 50PLUS
Lees ook:50PLUS tweede grootste partij van het land
Lees ook:Ouderenbonden niet zo blij met 50Plus partij
Lees ook:Weer twee zetels extra voor 50PLUS partij

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>