Diego Armando Maradona: welkom bij de club!

Morgen is het zover: dan wordt de Argentijnse oud-voetballer Diego Armando Maradona, de beste voetballer die deze aardkloot ooit kende, (*) vijftig jaar oud.

En dat is best opvallend, want een jaar of wat geleden was er toch echt niet (meer) zo heel veel dat er op wees dat ‘Pluisje’ deze leeftijd zou halen. Een cocaïneverslaving, vreetbuien, depressies… Het resulteerde erin dat Maradona moest worden opgenomen in het ziekenhuis, de nodige tijd doorbracht op intensive care en vervolgens een lange herstelperiode moest doormaken in diverse klinieken. Gelukkig herstelde de Argentijn, presteerde hij zelfs nog boven verwachting met het Argentijse elftal op het afgelopen WK en kan hij (voor zover wij dat vanaf hier kunnen beoordelen) morgen in goede gezondheid zijn vijftigste verjaardag vieren.

Een verjaardag die hij overigens graag wilde vieren in Napels, waar hij bij Napoli zijn grootste (club)successen beleefde en waar hij nog altijd wordt aanbeden als een soort halfgod die het arme zuiden van Italië eindelijk iets gaf om trots op te zijn. Maar omdat Pluisje er tijdens zijn carriere als voetballer een gewoonte van maakte geen belasting te betalen, heeft hij een enorme schuld in het land, die door de rente nog steeds dagelijks oploopt met duizenden euro’s. Een bezoekje aan Napels zit er dan ook niet in, aangezien de kans aanwezig is dat de politie hem op het vliegveld al inrekent…

Maar dat is voor mij natuurlijk geen reden om Diego Armando Maradona vanaf deze plaats een fijne verjaardag te wensen en hem alvast welkom te heten als nieuwe vaste bezoeker op 50+blog.nl!

(*) Kom alsjeblieft niet aan met andere namen, want Maradona is de enige voetballer ooit, die in z’n eentje een land wereldkampioen heeft gemaakt!

Lees ook:Televisie-tip: voetballegende Garrincha
Lees ook:Nederlanders maken reis rond de wereld in T-Ford uit 1915!
Lees ook:Sinterklaaspoll: suprise, gedicht of allebei (niet)?
Lees ook:Jolink (64) bij verjaardagfeest Normaal
Lees ook:Oma (79) springt uit vliegtuig

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>