Lekker rollen als de rollator weer in het basispakket zit!

Een Kamermeerderheid wil dat de rollator in 2011 toch via het basispakket wordt vergoed.  Terecht! Het is toch van de zotten dat dat ding zelf moest worden betaald?  Eerder dit jaar besloot het kabinet juist de hulpmiddelen bij het lopen uit bezuinigingsoogpunt per 2011 te schrappen. De maatregel zou 20 miljoen euro opleveren. Maar krukken, loopmiddelen en rollators zijn essentiële hulpmiddelen voor ouderen, vindt Agema. Nou, dat vind ik ook. En als ouderen het nou zo breed hebben, dan zou het een ander verhaal zijn. Maar het wordt op geen enkele manier gecompenseerd.De rollator houdt mensen mobiel en voorkomt valpartijen. Ze wijst erop dat ouderen vaak niet graag een rollator aanvragen: “Het is geen mooie nieuwe fiets die ze trots voor de deur zetten.” De aanschaf niet meer vergoeden, zorgt volgens haar voor een extra drempel. Verantwoordelijk minister Edith Schippers (Volksgezondheid) twijfelt niet aan het nut van de rollator en soortgelijke hulpmiddelen, maar wees het verzoek van gedoogpartij PVV eerder nog af. Schippers vindt het acceptabel om dit soort hulpmiddelen voor eigen rekening te kopen en hoopt dat er een tweedehands markt ontstaat waar ze tegen nog scherpere prijzen verkrijgbaar zijn. De VVD-minister zet voor de Kamer op een rijtje wat de gevolgen zijn van het verzoek om de rollator toch in de basisverzekering te houden. Maar: ”Uitvoering in 2011 is complex. Bij veel verzekeraars is het inmiddels opgenomen in de aanvullende verzekering.” Agema is benieuwd naar de verdere consequenties. ”Het is toch ook onpraktisch om het in 2011 wel uit het pakket te halen en het in 2012 weer in het pakket te doen.”

Bron: nu.nl

Lees ook:Tijdelijk een rollator nodig? Huur er één bij uw-rollator.nl!
Lees ook:Rollator-hit…. (filmpje)
Lees ook:Goed beslagen ten ijs een rollator aanschaffen
Lees ook:Deze rollator voorkomt ongelukken
Lees ook:Win hier gratis een Gemino Rollator t.w.v. €269,95

1 Reacties // Reageer

One thought on “Lekker rollen als de rollator weer in het basispakket zit!

  1. Johan

    We zijn een aantal jaren verder, maar in 2013 gaat de rollator uit het pakket. Ja, je leest het goed. De ouderen onder ons moeten dan zelf de rollator betalen, en dat is behoorlijk duur te noemen. Oplossing : tweedehands :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>