Feyenoordheld Coen Moulijn getroffen door herseninfarct

Oud-voetballer en Feyenoord-coryfee Coen Moulijn is op nieuwjaarsdag getroffen door een herseninfarct. De vermaarde linksbuiten van weleer ligt in het ziekenhuis en alhoewel hij niet in kritieke toestand verkeert, lijkt het niet best met hem te gaan. Niet alleen een tegenslag voor Moulijn en zijn familie, maar ook voor Feyenoord, dat toch al een tijdje in de hoek zit waar de klappen vallen.
Ik hoor weleens van leeftijdgenoten die het Nederlandse clubvoetbal momenteel niet meer zo volgen dat het vroeger allemaal veel makkelijker was: spelers speelden veel langer bij hun club en dus wist je veel beter wie bij wie hoorde. Ajax had spelers Swart, Keizer en Cruyff. PSV, dan dacht je aan het Coen Dillen en Willy van der Kuilen en Feyenoord: dat waren Wim Janssen, Willem van Hanegem en dus Coen Moulijn… De 73-jarige Moulijn speelde in de jaren vijftig, zestig en zeventig als linksbuiten bij Feyenoord. De oud-international won met de club de Europacup 1 en de wereldbeker.

Lees ook:Coen Moulijn (Feijenoord) 1937-2011
Lees ook:Moeten we meer ‘oldtimers’ als Johan Cruyff inzetten?
Lees ook:Uit de oude doos: Feijenoord wint de Wereldcup
Lees ook:Johan Cruijff, zoals we hem eerst kenden… (filmpje)
Lees ook:Cruyff Courts Nederland nu ook bedoeld voor ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>