Tekort aan isotopen dreigt in kankerbestrijding…

Slecht nieuws uit de medische wereld. Tienduizenden kankerpatioenten dreigen straks niet op tijd gehopen te kunnen worden als niet snel wordt begonnen met de bouw van een nieuwe kernreactor in Petten. De huidige reactor produceert zo’n veertig procent (!) van alle medische isotopen die wereldwijd nodig zijn voor de behandeling van kanker en hartziektes.

De reactor is echter dringend aan vervanging toen, aldus voorzitter Verzijlbergen van de Nederlandse Vereniging voor Nucleaire Geneeskunde. Gerda Verburg (kamerlid van het CDA) wil dat het kabinet nu een vergunning afgeeft voor de bouw van een nieuwe reactor, maar de politiek lijkt verdeeld. Trouwens niet alleen de politiek… in de hele maatschappij is en blijft kernenergie een heikel punt.

Lees ook:Gerard Joling treedt NIET op voor deelnemers aan nucleaire top
Lees ook:Mosseldag Yerseke wordt actiedag
Lees ook:“Ik word oma”. Boek van Augusta Verburg
Lees ook:Jan Nagel legt voorzittershamer 50PLUS neer
Lees ook:Oud-D66 voorman Hans van Mierlo overleden

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>