Dat zat er dik in: benzineprijs richting records…

Oei… slecht nieuws voor automobilisten. De onrust in het Midden-Oosten is natuurlijk verschrikkelijk voor de mensen daar, maar ook hier hebben we er last van… De onrust stuwt de prijs van benzine namelijk flink op. De gemiddelde adviesprijs van benzine aan de pomp is nog slechts een fractie verwijderd van het record van de zomer van 2008. De prijs is nu 1,687 per liter, en dus slechts een druppel verwijderd van het record van 1,692 per liter in de zomer van 2008. Dat blijkt uit cijfers van de UnitedConsumers. Uit cijfers van het CBS blijkt dat de gemiddelde prijs van benzine die werd betaald aan de pomp in een jaar tijd met 9 procent is opgelopen. Bij diesel is dat zelfs 12 procent. Hmmm… tijd voor wat meer stabiliteit in de olielanden!

Lees ook:Vervelend record: benzineprijs door grens van 1,70 euro/l.
Lees ook:Goed nieuws voor automobilisten: tanken weer goedkoper
Lees ook:Tanken in de grensstreek voor €1,50 per liter!
Lees ook:Benzine duurder dan ooit, maar laat u de auto staan?
Lees ook:Bezitters van oldtimers krijgen het zwaarder in 2014

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>