Vraag: waarom eten we met pasen eigenlijk eieren?

Pasen komt er aan. En dat is beina (*) niet te missen: Ik stond bijvoorbeeld gisteren bij de supermarkt in de rij tussen de paaskleurboeken en voorgeschilderde eieren. Dat bracht me bij de vraag: waarom eten we eigenlijk met pasen massaal eieren?Een korte rondneussessie op internet leverde me (onder andere) het volgende antwoord op:

Pasen valt in de lente. Vroeger was er dan nog niet zoveel voedsel beschikbaar. Wel waren er eieren. Dat kwam ook nog eens mooi uit, want de mensen dachten dat eieren goed waren voor het lichaam. Daarnaast staat Pasen voor ‘nieuw’ leven. Een ei en kuikentje staan mooi symbool voor een nieuw leven en daarom passen eieren ook zo goed bij Pasen.
Wist je trouwens dat Nederlanders tijdens de Paasdagen samen ongeveer dertig miljoen eieren eten! Dat zijn zo’n twee eitjes per persoon. En dat in twee dagen! Normaal eten mensen één of twee eieren per week.

(*) Ik weet dat het bijna is… Flauw grapje. Sorry.

Lees ook:Eropuit met Pasen 2014
Lees ook:Alternatief Pasen: 10 ‘trucs/proefjes’ met eieren
Lees ook:Eieren zijn “superfood”
Lees ook:De top 5 bestemmingen voor Pasen
Lees ook:Eieren in de koelkast? Helemaal niet nodig!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>