Koeien in wei op werelderfgoedlijst?

Tja, ik vind er ergens wel iets voor te zeggen. Het is ook een prachtig beeld, die zwartwitte kolossen in de groene wei. Maar de werelderfgoedlijst…die is toch voor andere dingen? Vandaag roept Wakker Dier staatssecretaris Zijlstra per brief op om de Nederlandse koe in de wei aan te dragen voor de UNESCO lijst van immaterieel erfgoed. Op deze manier hoopt Wakker Dier de koeien in de wei te houden en de dieren te beschermen tegen jaarrond opstallen, een trend die de afgelopen jaren toeneemt. De koe in de wei zou daarmee het eerste Nederlandse immateriële erfgoed op de UNESCO lijst kunnen worden. Ik ben heel erg benieuwd of aan deze oproep gehoor wordt gegeven. We wachten het af… Lees hier meer over het hoe en waarom…

Lees ook:Van Nellefabriek Rotterdam op werelderfgoedlijst Unesco
Lees ook:Brabantse carnavalsvierders willen helemaal niet op beschermde lijst…
Lees ook:Koala gered door mond-op-mondbeademing
Lees ook:Een golf aan echtscheidingen onder de babyboomgeneratie te verwachten
Lees ook:Meer dan een derde geeft een bloemetje op 14 februari

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>