Goed nieuws voor televisiekijkers!

Goed nieuws voor mensen die graag en vaak televisie kijken: Sinds afgelopen donderdag zullen zij als het goed is geen grote verschillen meer ervaren in de hardheid van het geluid tussen programma’s en reclameblokken.Dit beweert SPOT, het Nederlandse kenniscentrum van televisiereclame waarin onder meer de STER en de zenders van RTL en SBS zijn verenigd. SPOT kondigde in mei reeds aan dat de nieuwe geluidsnormen voor tv-spotjes vanaf 1 september gelden. Dit moet tot minder ergernis leiden bij de kijkers. Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om de gemiddelde luidheid van tv-commercials te meten. Tot op heden werden alleen de pieken in het geluid gemeten en begrensd. Nederland is volgens SPOT een van de eerste landen die de norm hanteert en aan zelfregulering doet. Landen als de Verenigde Staten, Italië en Frankrijk kiezen ervoor om dit met wetgeving af te dwingen.

Interesse in de wereld van de reclame? Neem dan zeker eens een kijkje bij collega Michael van Os!

 

Lees ook:60 Jaar televisie: avro brengt dagelijkse quiz “licht uit spot aan”
Lees ook:Eén op de vijf nieuwe auto’s is een automaat
Lees ook:Rimpels verdwijnen door een paar flinke klappen
Lees ook:De BBC lacht onze Welpie uit! (filmpje)
Lees ook:Onderscheid alzheimer en frontotemporale dementie vroeg te maken

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>