Vooroordelen veroorzaken verkeerd beeld op pensioensector

Volgens de Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen strookt het beeld dat mensen hebben over hun pensioenfonds niet met de werkelijkheid. De mening berust vooral op vooroordelen, die lang niet altijd kloppen.
De vereniging meldt dat het beeld niet klopt dat pensioenfondsen nu veel minder geld hebben dan voor de crisis van 2008, terwijl er wel heel veel mensen zijn die dat denken. ”Ondanks de fors gedaalde beurskoersen in de afgelopen weken is dat vermogen nu groter dan in 2007”, aldus de koepelorganisatie. De vereniging benadrukt dat iedere pensioendeelnemer veel meer aan pensioen krijgt uitgekeerd dan er aan premies zijn betaald, tot vier keer zoveel.

‘Driekwart denkt dat ze meer aan pensioenpremies betalen dan ze ooit aan pensioen zullen terugkrijgen. En twee derde denkt dat wel 30 procent van de betaalde pensioenpremies opgaat aan salarissen, bonussen en andere kosten”. Deze ‘vooroordelen’ kloppen volgens de bedrijfstakpensioenfondsen dus niet. Laten we het hopen…

Lees ook:Vier op de tien gepensioneerden leven soberder
Lees ook:Goed nieuws voor zzp’ers: meer pensioenmogelijheden op komst
Lees ook:Mogelijke grove fouten in beschikking AWBZ ouderen
Lees ook:6% koopkrachtverlies voor ouderen
Lees ook:Limburger wint kliko-rechtzaak (inzet: €3,40!)

1 Reacties // Reageer

One thought on “Vooroordelen veroorzaken verkeerd beeld op pensioensector

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>