Dubbel zo hard als toegestaan, maar rijbewijs niet kwijt…

Raar… Een rechter in Gent heeft bepaald dat een automobilist zijn rijbewijs niet hoeft in te leveren ondanks een forse snelheidsovertreding omdat de straat waarin de overtreding werd begaan, uitnodigde tot hard rijden, weet de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws te melden.De man reed 66 kilometer per uur op een plek waar een maximum van 30 kilometer geldt. Normaal wordt bij een dergelijke snelheidsovertreding standaard het rijbewijs ingenomen. De rechter oordeelde dat de straat uitnodigde tot hard rijden: ze is breed en er staat alleen een verkeersbord.

Lees ook:Bizar: 190 kilometer te hard
Lees ook:Leeftijd keuring rijbewijs naar 75 jaar…… maar niet voor iedereen!
Lees ook:Opmars seniorenrijbewijs voor eigen buurt
Lees ook:Top Gear-presentator Jeremy Clarkson geflitst
Lees ook:Maximumsnelheid omhoog op meer snelwegen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>