Nederlanders in het buitenland missen: …de kroket!

Het grote vooroordeel over Nederlandse emigranten en vakantiegangers is altijd dat we zo bang zijn dat we vertrouwde producten gaan missen in het buitenland, dat we maar van alles meeslepen: pindakaas, kaas, hagelslag… zelfs grote zakken aardappels worden meegesleept. Een frituurpan is natuurlijk wat lastiger mee te slepen. Dat verklaart misschien het volgende: Nederlanders in het buitenland missen oer-Hollandse dingen als een kroket, of een haring, vers van het mes.

Uit onderzoek van televisiezender BVN (via satelliet te ontvangen in het buitenland) is gebleken dat die twee snacks soms nog meer worden gemist dan de eigen familie. Ook typisch Nederlandse feesten als Koninginnedag en Sinterklaas scoren hoog, net als drop…

Lees ook:Aanrader voor toeristen: een broodje kroket
Lees ook:Hollandse Nieuwe later dit jaar
Lees ook:De nieuwe haring vanaf 9 juni verkrijgbaar
Lees ook:De Hollandse Nieuwe…. vanaf 8 juni 2010 volop verkrijgbaar!
Lees ook:Hollandse nieuwe goed van vetopbouw!

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlanders in het buitenland missen: …de kroket!

  1. Herna

    Voor de kroket is er wel een oplossing: zelf maken.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>