Anti-rimpelreclame Vichy misleidend (morgen NCRV)

Anti-rimpelreme: moeten we er nou wel of niet in geloven? Ik ben geneigd er toch steeds weer in te trappen. Dom van mij, zo blijkt. Want een advertentie waarin cosmeticabedrijf Vichy haar antirimpelcrème een langdurig liftend effect toedicht, is door de Reclame Code Commissie (RCC) als misleidend bestempeld, na een klacht van programmamaakster Jetske van den Elsen.  Vichy is in beroep gegaan. Jetske van den Elsen ging op zoek naar de werking van antirimpelcrèmes voor het nieuwe NCRV-programma Van den Elsen wacht op antwoord. De eerste aflevering is woensdagavond te zien op Nederland 2. Nou, daar gaan we klaar voor zitten! In het tijdschrift Linda wordt beweerd dat de crème een ‘langdurig liftend effect’ heeft en de huid ‘volledig transformeert na 4 dagen’. Dat geloofde Jetske niet. Maar volgens  Vichy bewijzen octrooien en wetenschappelijke studies deze beweringen. Maar de fabrikant wil die documenten niet overleggen, omdat ze stelt dat Van den Elsen juist de procedure heeft aangespannen om aan die informatie te komen, meldt De Telegraaf.
Een woordvoerster van het cosmeticamerk liet weten achter de kwaliteit van haar producten en de oprechtheid van haar reclames te staan. „Daarom hebben wij hoger beroep aangetekend tegen deze uitspraak. Tot er een uitspraak is in hoger beroep, zien wij ook geen reden de campagne op te schorten.”

Lees ook:Tuchtraad beslist: Advocaat Bram Moszkowicz uit ambt gezet
Lees ook:Antirimpelcrème echt alleen voor ‘oude’ vrouwen
Lees ook:70 jaar na de bevrijding van Nederland opent het NIOD de schatkamers van haar archief
Lees ook:Britse oma wegens drugssmokkel ter dood veroordeeld
Lees ook:Het gruwelijkste zedenschandaal uit de Frans/Belgische geschiedenis (slot)

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>