Opmerkelijk: ‘Churchill schuldig aan Titanic-ramp’

Opmerkelijk, de uitkomst van een onderzoek, uitgevoerd door onderzoeksjournalist Robert Strange. Dit beweert dat Winston Churchill de hoofdschuldige is aan de ramp met de Titanic. De grootste Brit aller tijden was ten tijde van de bouw van de Titanic Minister van Marine, waardoor hij de eindverantwoordelijk had over de veiligheid met alle Britse vaartuigen, aldus Strange. “Churchill was echter afgeleid van zijn belangrijke veiligheidstaken door een combinatie van onnoemelijke politieke ambitie en zijn latere vrouw Clementine, die hij toen het hof maakte”, zo staat in het boek te lezen. Strange gaat nog verder: “Ik geloof dat de kern van de verantwoordelijkheid over de dood van 1.500 mannen, vrouwen en kinderen bij hem lag.”Velen stierven die nacht omdat er niet genoeg reddingssloepen op de Titanic aanwezig waren. In die tijd was dat echter niet wettelijk nodig. Hoewel Churchill meerdere keren daarvan op de hoogte werd gebracht, wilde hij die wet niet laten veranderen. Meer zelfs, hij gaf de supervisie over de Titanic aan een slecht opgeleide en onderbetaalde ingenieur, omdat hij zelf ‘belangrijkere zaken’ aan zijn hoofd had, zoals Clementine en politieke promotie. Die ingenieur zag de slechte architectuur van het schip niet, waardoor de Titanic veel te snel zonk na de botsing met de ijsberg. De enige reden dat Churchills rol in het onderzoek onderbelicht is gebleven, is omdat hij op het moment van de ramp net promotie had gekregen

De Britse zender ITV1 zendt momenteel een vierdelige reeks over de scheepsramp uit. In de tweede aflevering werden gisteren enkele opzienbarende claims over het ‘onzinkbare schip’ bekeken. Eén van die claims komt uit het boek ‘Who Sank The Titanic? The Final Verdict’, geschreven door Robert Strange, een onderzoeksjournalist en voormalig misdaadreporter. Na drie jaar onderzoek schildert hij Churchill af als de grootste schuldige.

Lees ook:Laatste overlevende van de Titanic overleden
Lees ook:Belfast pakt uit met een Titanic-museum
Lees ook:Kwart miljoen euro voor plattegrond Titanic
Lees ook:Amsterdam EXPO haalt Titanic naar Nederland
Lees ook:88-jarige man tovert bij woning gelegen grasveld om tot bloementuin

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>