Filmnieuws: Youp van ‘t Hek ‘speelt’ Obelix in nieuwe Asterix-film

Nee, het komt niet zelf in beeld, sjouwend met van die grote zware stenen of terwijl hij een everzwijn verslindt… Maar, cabaretier Youp van ‘t Hek leent wel zijn stem aan de bekende stripheld Obelix in de nieuwe bioscoopfilm Asterix & Obelix bij de Britten. Van ‘t Hek duikt in augustus de studio in voor de stemopnames. ”Wel mijn type, die Obelix. Dom en optimistisch. Het is een mooie manier om het leven door te komen”, zegt de cabaretier over zijn rol.

Acteur en presentator Patrick Martens spreekt de stem van Asterix in. In de van origine Franse film geeft acteur Gérard Depardieu gestalte aan de corpulente Obelix en speelt Édouard Baer zijn trouwe vriend. De film draait vanaf 17 oktober in de Nederlandse bioscopen.

Lees ook:De Nationale Filmdagen: Nederland viert film!
Lees ook:Willeke Alberti speelt prinses Beatrix in Sinterklaasfilm
Lees ook:Twee miljoen bioscoopbezoekers voor Bondfilm Skyfall (…in Nederland!)
Lees ook:Martin Brozius op 67-jarige leeftijd overleden
Lees ook:Episch liefdesverhaal na 70 jaar opnieuw in de bioscoop


Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>