Verkiezingen op komst: stemwijzer weer online

Het is inmiddels een bekend gegeven: als er verkiezingen op komst zijn, kun je op internet terecht op internet bij de Stemwijzer. Ook nu weer. De kiezershulp werd gisteren in Den Haag gepresenteerd. Dat gebeurde door lijsttrekkers en andere hooggeplaatste politici van de politieke partijen de website te laten gebruiken. Het is de achtste keer dat de Stemwijzer in aanloop naar de verkiezingen beschikbaar is. De website bevat 30 stellingen die beantwoord moeten worden met eens, oneens of geen van beide.

De stellingen gaan over onderwerpen als de economie, Europa, zorg en veiligheid. Na het invullen van de antwoorden krijgt de bezoeker van de site te zien met welke partij hij de meeste overeenkomsten heeft. In aanloop naar de verkiezingen in 2010 vulden 4,2 miljoen mensen de Stemwijzer in.

Lees ook:Wederom online: de StemWijzer
Lees ook:Programmavergelijker Ouderen vandaag gelanceerd
Lees ook:50PLUS partij heeft weinig voordeel aan stemwijzer
Lees ook:Slechts 9% van de Nederlanders is altijd bezorgd om hun veiligheid
Lees ook:Kieskompas speciaal voor de standpunten over ouderen

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>